Onze vogels

Zuid-Amerikaanse Woestijnbuizerd

Roepnaam: Renza
Geslacht Wijf (Vrouw)
Nederlandse naam: woestijnbuizerd
Latijnse naam: Parabuteo Unicinctus
Engelse naam: Harris Hawk
Spanwijdte: 110 cm tot 120 cm
Gewicht: 1000 gr tot 1200 gr
Leefgebied Zuid-Amerika

Roodstaartbuizerd

Roepnaam: Chica
Geslacht: Wijf (vrouw)
Nederlandse naam: Roodstaartbuizerd
Latijnse naam: Buteo jamaicensis
Engelse naam: Red Tail Hawk
Spanwijdte 120 cm tot 130 cm
Gewicht: 1300 gr tot 1600 gr
Leefgebied: Amerika,Canada

Europese Torenvalk

Roepnaam: Noah
Geslacht: Tarsel (man)
Nederlandse naam: Europese Torenvalk
Latijnse naam: Falco tinnunculus
Engelse naam Common Kestrel
Spanwijdte: 70 cm tot 80 cm:
Gewicht: 180 gr tot 200 gr
Leefgebied: Europa

Siberische Oehoe

Roepnaam: Kaya
Geslacht: Wijf (vrouw)
Nederlandse naam: Siberische oehoe
Latijnse naam: Bubo Bubo Sibericus
Engelse naam: Siberian eagle owl
Spanwijdte: 170 cm tot 190 cm
Gewicht: 2900 gr tot 3500 gr
leefgebied: Siberie

Kerkuil

Roepnaam: Shiva
Geslacht: Tarsel (man)
Nederlandse naam: Kerkuil
Latijnse naam: Tyto Alba
Engelse naam: Barn Owl
Spanwijdte: 80 cm tot 90 cm
Gewicht: 325 gr tot 375 gr
Leefgebied: Europa

Witwangdwergooruil

Roepnaam: Eros
Geslacht: Wijf (vrouw)
Nederlandse naam: Witwangdwergooruil
Latijnse naam: Otus leucotis
Engelse naam: White-faced owl
Spanwijdte: 70 cm tot 80 cm
Gewicht: 225 gr tot 260 gr
Leefgebied: Afrika

Afrikaanse Oehoe

Roepnaam: Yaro
Geslacht: Tarsel (man)
Nederlandse naam: Afrikaanse oehoe
Latijnse naam: Bubo Africanus
Engelse naam Spotted eagle owl
Spanwijdte: 120 cm tot 125 cm
Gewicht: 575 gr tot 650 gr
Leefgebied: Afrika

Steenuil

Roepnaam: Kiezeltje
Geslacht: Tarsel (man)
Nederlandse naam: Steenuil
Latijnse naam: Athene noctua
Engelse naam: Little Owl
Spanwijdte: 50 cm tot 60 cm
Gewicht: 160 gr tot 180 gr
Leefgebied: Benelux

Tropische Schreeuwuil

Roepnaam: Nala
Geslacht: Wijf (vrouw)
Nederlandse naam: Tropische schreeuwuil
Latijnse naam: Otus Choliba
Engelse naam: Tropical screech owl
Spanwijdte: 45cm tot 55 cm
Gewicht: 110 gr tot 130 gr
Leefgebied: Zuid-Amerika